mandag 24. mars 2014

Uoffisiell konkurransedebut i agilityleker for Vinga og Saga (og meg)

I går debuterte både jeg, Vinga og Saga i konkurransesammenheng i agility. Vi hadde meldt oss på i den uoffisielle Gauldalsspretten 2014, der banene ikke er ordinære agilitybaner, men agilityleker som Tid-Feil-Ut, Stigespill og Gamblers.

Tid-Feil-Ut er en nummerert bane der så mange hinder som mulig skal passeres feilfritt i løpet av 30 sekunder. Ved vegring, riv eller feltfeil er det stopp.
Sagas første løp må jeg jo si meg meget godt fornøyd med. Hun tok hindrene bra, og vi klarte nesten en hel runde rundt. Og siden både Saga og jeg er på den tregere siden er jo det ganske bra, nybegynnere som vi jo også er :)



Sagas andre løp var jeg ikke så fornøyd med da, siden hun løp på siden av det første hinderet og ut med oss. Jaja :)
Vinga kom seg over to hinder før hun begynte å snuse i bakken, og dermed passerte hinder nr 3 på utsiden. Var mye mer spennende med alle luktene i ridehallen enn å følge med på hva vi egentlig skulle gjøre. Hvilket ikke er helt ulikt henne.

Stigespillet er basert på det gamle brettspillet der man får fordeler ved å havne på felter med stiger, og må gå tilbake noen hakk hvis man havner på rutsjebaner. I dette tilfellet kunne man på enkelte plasser velge å prøve seg på felthinder eller slalom. Dersom hunden valgte å gå gjennom tunneler skulle det gi bakdeler (i praksis viste det seg at bakdelene egentlig bare endte opp som tiden hunden brukte gjennom tunnelene). Dersom "stigene" ble passert feil var det tilbake til det hindret man egentlig skulle passert.
Sagas første forsøk på snarvei var ikke spesielt vellykket. Hun skulle over et møne der det lå en tunnelinngang på hver side. Lille frøken Saga valgte ingen av løsningene, men gikk mellom en tunnelinngang og mønet. Jeg måtte jo skjønne at det var  mye mer spennende å se hva som var under mønet! Så da var det bare å fortsette banen i hinderrekkefølge. Med en noe forvirret handler. Lurer litt på om vi ikke passerte et hinder i feil retning også, men siden det ble gitt feilpoeng for det og ikke disk, var det jo bare å fortsette :) Og neste snarvei gikk jo bedre da :D
Vinga var påmeldt i veteranklasse, der det ikke var felthinder og slalom. Så eneste mulighet for "stige" var en bom som var veldig lav. Den var nok for lav for Vinga, for hun hoppet bare over den. Men vi kom oss da i alle fall gjennom banen uten altfor mye snusing og virring da.

Gamlers er masse hinder som kan tas i hvilken rekkefølge man ønsker, der de forskjellige hindrene er gitt poengsummer ut fra vanskelighetsgrad og poenget var å samle så mange poeng som mulig i løpet av 30 sekunder. Vanlige hopphinder ga 1 poeng, hjul og oxer ga 3 poeng, bom 5 poeng og slalom og vippa 7 poeng (husker ikke resten). Etter 30 sekunder blåste dommeren i fløyta, og man kunne velge å prøve en av to kombinasjoner for ekstra poeng. Disse skulle gjennomføres feilfritt og med avstandshandling der fører ikke skulle passere en viss linje.
Sagas første forsøk gikk så som så, siden hun datt av vippa i det den slo i bakken. Men det gikk da bra, så vi fortsatte de sekundene vi hadde igjen før vi satte nesen mot målhinderet. Saga tok heldigvis ikke skrekken av fallet fra vippa, og neste forsøk gikk bra der. Gamblerkombinasjonene hoppet vi over, siden vi ikke er i nærheten av å holde på med sånn avstandsdirigering.



Vingas forsøk på gamblers var vel en eneste stor fiasko... Starthindret ble vel passert, på hjulet hoppet hun på feil plass og bommen ble passert en gang. Deretter tok frøken Vinga seg en tur på egenhånd og ville absolutt ikke høre på meg.... Og når fløyta blåste prøvde jeg å få henne med meg mot slutthinderet, men da mente hun at bommen skulle passeres en gang til først. Hun kom heldigvis på at hun skulle komme til meg etterpå, så vi fikk da passert målhinderet da :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar